Konsert med "Kåre Virud Band"

Kåre Virud Band nestoren i det norske bluesmiljøet synes selv det er litt rart.

Jeg spiller jo ikke bare rein blues, sier Kåre selv. Hva spiller vel det for rolle, svarer vi, så lenge konsertene hans er de intenst personlige opplevelsene de er.

Kåre Virud BandFra Kåre Virud startet sin musikalske karriere på 1960-tallet, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae og vise. Forankringene til Muddy Waters, Bob Dylan og Tom Waits ligger klart i dagen, men rokker ikke ved Viruds originalitet som formidlende kunstner. Han balanserer nobel respektfullhet med bøllete uærbødighet, og kommer ut med et umiskjennelig særpreg av nostalgi, rufs, vemod og sødme. Virud synger som han spiller gitar, i knappe og raspende strofer.
Med en troverdighet få er forunt makter han å gjøre det lokale til det sentrale, og blått til godt. Medlemmene i Kåre Virud Band ble opprinnelig håndplukket til et bestillingsverk for Notodden Blues Festival i 2000. Konserten ble belønnet med terningkast 6 i Dagbladet og ble gitt ut på cd’en «I Teatret» året etter. Den høstet unison applaus fra en samlet presse og ble nominert til Spellemannprisen. Bandets neste plate, «Ild og vann», fikk Spellemannprisen i 2006. Konsertene er fra disse platene, men forvent også låter fra Viruds debutplate «Barbeinte engel» og Norsk Utflukt. Det er en bunnsolid gjeng med veteraner som Tore Wildhauer (trommer/vokal), Baard Slagsvold (bass/vokal), Espen Fjelle (orgel/piano) og Kåre Virud (vokal/gitar) som leverer en sterk blanding av blues, rock og ballader.

Dato: 18. feb
Kl: 19.00 - 23.00
Sted: Reenskaug Hotel, Drøbak

Klikk her for å kjøpe billetter